Post 405: front fred

Avui ens està creuant un front fred d'oest a est que deixarà ruixats i tempestes arreu d'Espanya. Unes precipitacions que seran localment fortes en alguns indrets com per exemple la vessant sud del Pirineu, a les illes Balears durant la nit...

De cara a demà tindrem una petita treva... i després santornem-hi ja que n'arriba un altre i tornen les pluges.

I de fronts avui volia parlar-vos... ja que si que moltes vegades hem sentit a parlar de fronts freds, càlids o oclusos.... però no està de més al llarg de 3 posts explicar-ne algunes característiques.

Com diria Jack l'Esbudellador... anem per parts.

El front fred és una franja de mal temps que succeeix quan una massa d'aire fred s'acosta a una massa d'aire càlid. L'aire fred, és més dens, genera una "cunya" i es fica per sota de l'aire càlid que és menys dens.

Els fronts freds es mouen molt depressa. Són forts i poden causar perturbacions atmosfèriques tals com tormentes de trons, ruixats, tornados, vents forts i tempestes curtes de neu abans de l'arribada de l'aire fred, acompanyades de condicions seques a mesura que l'aire fred avança.

Depenent de l'època de l'any i de la seva localització geogràfica, els fronts freds poden venir d'una successió de 5 a 7 dies.


En els mapes del temps, els fronts freds estan marcats amb el símbol d'una linia blava amb triangles que indiquen la direcció del seu moviment.

La velocitat de desplaçament del front és tal que l'efecte de descens brusc de temperatures s'observa en poques hores.

0 comentarios: