Post 421: tremolo perquè fa fred o tinc fred perquè tremolo?

No és el títol d'un conte.... tot i que no m'extranyaria gaire que d'aquí a ben poc l'escrigui. Per avui dimecres i de fet ja ho vam poder sentir ahir qui va anar a esperar l'arribada dels reis... ha tornat el fred.

La tremolor que tenim quan fa fred és una reacció nerviosa provocada pel nostre cervell que l'únic que fa es moure's per a que la sang vagi més depressa als punts vitals per a la vida com es el cor i el cervell.

Una cosa molt curiosa és quan bebem aigua freda i ens fa mal el cap. El cervell creu que ens estem congelant!!! per a passar aquell mal tràngol és necessari possar la llengua lo més apretada al palar possible per a transmetre calor, el mal de cap així s'esbaeix.

Aquest mal de cap sorgeix perquè al creure que ens estem congelant, la llengua és un punt sempre calent ja que s'autoprotegeix per a no congelar-se.

El tiriteig té una raó de ser molt semblant, intenta portar la sang als llocs més importants. Així que tremolant o no.... cal abrigar-nos que baixen i força! les temperatures!

3 comentarios:

Gemma dijo...

i jo me'n vaig de cap de setmana a Granada :( Diga'm que almenys fara mes bo per alli que a Torregrossa, please!!!

albert dijo...

Siiiiiii i no. Agafa el paraigua!!! Perque dilluns arriben pluges!!!

Anónimo dijo...

Este blog parece bueno, pero en catalán no se entiende ni papa!! No se supone que esto sale de rtve?? cojones ESPAÑA en ESPAÑOL