Post 415: núvols alts

Els núvols alts es situen per damunt dels 7 km d'altura mitja. Cel rogenc pluja o vent o sol rogent al matí la pluja ja es aquí, sol rogent per la tarda la pluja ja està acabada.

Aquests són dos dels molts refranys que des de fa molts de temps que estan entre nosaltres. Tots els refranys que utilitzem avui en dia tenen el seu origen en l'observació diaria del cel.

L'atmosfera està formada per petites partícules d'aire (O2, N2, H2, pols en suspensió, pol·len i molt més...). Quan l'atmosfera està neta, això vol dir sense núvols, veiem el cel de color blau. Quan el cel està una mica cobert la llum del sol té que rebotar més vegades entre aquestes per arribar a nosaltres i el to s'enfosqueix.

Lord Rayleigh va establir la difusió de la llum. Això és quan la llum es propaga per medis sòlids i líquids transparents. La difusió de la llum és la raó principal de que el cel sigui blau.

En l'alba i en la posta (el Sol està a l'horitzó) la llum té que recòrrer molt més espai i el cel adquireix un color groguenc, ataronjat o fins i tot vermell. Quan hi ha núvols alts i mitjos aquests van associats al pas de fronts.

Per a veure un cel vermell al matí cal que el cel estigui despejat per on surt el sol i més cobert per l'eest. De manera que indica que s'està acostant una borrasca i per tant el temps es complicarà.

Tot el contrari en la posta de sol.

El cel té que estar seré per ponent, per on el Sol es pon cada dia i la nubositat alta ha d'estar a l'est. Per tant s'allunya la borrasca i demà farà bon temps.

0 comentarios: