Post 375: Júpiter vist des de la Terra

i acabo amb una notícia sobre un aficionat a l'astronomia...

Un aficionat australià va fer la troballa amb un telescopi refractor de 14,5 polzades. A partir d'aquí va fotografiar l'impacte sobre la superfície de Júpiter i en va penjar les imatges al seu blog cap a la una de la matinada de dilluns, hora local. Poques hores després, el Laboratori Jet de Propulsió de la NASA va confirmar el descobriment. La cicatriu de color fosc que ha aparegut sobre Júpiter "és clarament visible ara i les imatges revelen l'ascens de partícules cap a l'atmosfera superior, així com un escalfament a la troposfera superior amb una possible emissió de gasos d'amònic", segons ha explicat la NASA.

La NASA ha explicat que ha observat el fenomen amb el telescopi infraroig de l'agència espacial nord-americana que té a Hawaii. "Podria ser l'impacte d'un cometa, però encara no n'estem segurs", han assenyalat els científics.

És sorprenent que el descobriment hagi arribat pels aniversaris de Shoemaker -Levy i l''Apolo 11', han afegit des de la NASA. Els astrònoms s'han referit al cometa Shoemaker -Levy 9, que es va desintegrar en milions de trossos abans d'impactar contra Júpiter el 1994.

El fenomen, que segons ha calculat l'astrònom aficionat es va produir fa no més de dos dies, serà visible només durant uns dies més.

0 comentarios: