Post 376: 4 bombers

Quatre bombers han mort cap a les quatre d'aquesta tarda en l'incendi que afecta des d'ahir el parc natural dels Ports, al terme d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), segons han confirmat els bombers de la Generalitat.

Dos bombers més han resultat ferits durant les tasques d'extinció d'aquest incendi, que s'ha reactivat a la tarda a causa del fort vent que s'ha aixecat a la zona.

Els bombers morts es podrien haver vist sorpresos per un canvi brusc en la direcció del vent aquesta tarda i haver quedat atrapats a causa del ràpid avanç de les flames.


Els efectius estaven treballant en una zona de vents variables i hi ha hagut un canvi de vent inesperat que ha envoltat sis bombers, dels quals quatre han mort i dos han resultat ferits i han estat traslladats a l'Hospital Vall d'Hebron, segons ha explicat el secretari d'Interior, Joan Boada, que s'ha desplaçat a la zona.

Els veïns s'han quedar a casa

Els quatre bombers morts pertanyien al Grup de Suport d'Actuacions Forestals (GRAF), un grup de bombers professionals especialitzats en incendis forestals, segons ha informat el portaveu de l'Associació de Defensa Forestal de Catalunya, Carles Tost.

Les autoritats municipals han demanat als habitants de la localitat que es quedin als seus domicilis i han habilitat un hospital de campanya al poliesportiu per atendre els ferits que hi pugui haver.

No obstant, Boada ha assegurat que "la gran dedicació dels bombers" per combatre el foc ha aconseguit que les flames no arribin al nucli urbà i "el foc ja no avança cap a zones poblades".

800 hectàrees arrasades

Un total de 70 dotacions dels bombers estan treballant en aquests moments a la zona sinistrada, juntament amb sis helicòpters bombarders, quatre avionetes, un hidroavió i un helicòpter de comandament.

Segons dades provisionals del cos d'Agents Rurals, el foc ha afectat fins ara una superfície de 800 hectàrees de vegetació forestal, de les quals 400 pertanyen al parc natural dels Ports.

Risc d'incendis

Com podeu veure en el mapa seguim amb un elevat risc d'incendi. Podeu consultar la informació actualitzada a la web http://mediambient.gencat.cat/cat/el_medi/incendis/mapa_risc.jsp.

0 comentarios: