Post 254: regar per no contaminar

L'Ajuntament de Barcelona adoptarà una mesura insòlita per reduir la contaminació a la ciutat. Tal com ha explicat la cinquena tinent d'alcalde i regidora de Medi Ambient, Imma Mayol, els carrers més transitats es regaran amb aigües freàtiques per rebaixar els nivells de pol·lució, que ara mateix superen els autoritzats per la Unió Europea. El trànsit és el causant del 50% de la contaminació de la ciutat, i amb aquesta mesura s'hauria de reduir un 10%.

D'aquí a poc temps ja no serà estrany sortir de casa en un dia assolellat i trobar alguns carrers de Barcelona ben mullats. L'Ajuntament de Barcelona vol deixar d'aparèixer en la llista de ciutats més contaminants, i per netejar-ne els carrers adoptarà una mesura que potser no agradarà gaire a vianants i motoristes.

Es tracta de regar -amb aigües freàtiques- les zones que registren uns majors índexs de contaminació provocada pel trànsit. La regidora de Medi Ambient del consistori ha explicat que el pla es basa en un estudi elaborat per un equip d'investigadors.

Segons Mayol, els beneficis d'aquesta mesura estan contrastats i podrien reduir un 10% els nivells de partícules menors de deu micres, conegudes com a PM10, i que es troben disperses a l'aire que respirem.

La legislació europea sobre aquests agents contaminants fixa el nivell màxim en 40 micrograms per metre cúbic d'aire, una taxa que onze municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona superaven l'any 2008.

Imma Mayol considera que les actuacions previstes -entre les quals també hi haurà una nova normativa per a les obres dins de la ciutat- permetran que els nivells de pol·lució de Barcelona quedin dins dels autoritzats per la Unió Europea sense adoptar mesures dràstiques.

El pla, per tant, descarta la creació d'un ecopeatge per entrar a la ciutat com s'ha fet a Londres, ja que segons la tinent d'alcalde l'únic que s'aconsegueix és que "circula qui pot pagar-ho".

L'Ajuntament també aposta pels vehicles elèctrics i ja treballa en la instal·lació de deu punts de recàrrega d'ús públic.

En fi, ja podeu veure que la ciutat de Barcelona sempre ha de destacar per davant de les altres i no sempre de la millor manera, o actuant d'una manera que alguns considerariem racional. Llàstima que ja no hi visc. Per cert, aclaro que la foto com algu ja m'ha fet notar és de la ciutat de Barcelona, però no pas durant l'aplicació d'aquesta mesura, sinó de les pluges de l'estiu passat on molts carrers van quedar anegats.

1 comentarios:

Anónimo dijo...

Bon dia,
veig que has entrat a la web del 3/24.
El meu dubte és de quina manera aquesta mesura resulta efectiva. En tens coneixement ?