Post 273: l'hora del planeta

El 28 de març, 2009 a les 8:30 pm, hora local, WWF, l'organització mundial de conservació coneguda als Estats Units com World Wildlife Fund, demana a individus, a empreses, a governs i a organitzacions de tot el món que apaguin els seus llums durant una hora, L'Hora del Planeta, per demostrar la seva preocupació pel canvi climàtic i demostrar el seu compromís per trobar solucions. Apaga el llum. Actua. És el seu lema.

El canvi climàtic és impossible d'ocultar i ha de ser impossible d'ignorar. Els 10 anys més calorosos dels que es tenen registres han ocorregut des de 1990. El gel a l'Àrtic ha descendit al seu nivell més baix i un estudi planteja que dues terceres parts de la població d'óssos polars desapareixerà abans de l'any 2050.
A més dels óssos polars i les capes de gel, també esten en risc - el canvi climàtic amenaça tota la vida al nostre planeta. El canvi climàtic és el problema número u que afronta el medi ambient al segle XXI. Els Estats Units és un dels principals contribuidores de gasos d'efecte hivernacle, amb emissions de diòxid de carboni que representen gairebé cinc vegades més les emissions de la mitjana mundial.

La bona notícia és que encara podem frenar el canvi climàtic abans que sigui massa perillós per manejar-lo. Les eines per mantenir el canvi climàtic sota control estan disponibles i són costejables. A través d'iniciatives clau WWF està mobilitzant persones, negocis i líders cap a alternatives responsables entorn de l'energia i el medi ambient, mentre millora les habilitats dels ecosistemes per resistir i recuperar-se de l'estrès ambiental producte del canvi climàtic, i incrementa la protecció dels boscos.

WWF treballa per donar forma a normes a través de la ciència, reduir el carboni amb base en programes forestals, desenvolupar i instrumentar plans d'adaptació per a ecosistemes amb alt risc i ajudar a empreses a reduir les seves emissions de carboni.

Si te preguntes què puc fer en aquest moment, a casa meva o a la meva comunitat, per aconseguir una diferència? Existeixen molts camins oberts que tots puguin canviar les seves pautes de consum d'ús d'energia, influir en altres per fer el mateix i efectuar una diferència políticament. Pots mesurar i reduir la teva empremta ecològica, unir-te a un moviment global i escorcollar-te en l'Hora del Planeta. N'aprèn més i alça la teva veu afiliant-te a la nostra Xarxa d'Acció per a la Conservació.

Així que demà dissabte. Apageu el llum durant una estona.

0 comentarios: