Post 271: Flix

Avui podia llegir als diaris que s'ha aprovat finalment el projecte de neteja de l'embassament de Flix. Per a molta gent aquest embassament és conegut com un dels més contaminats d'Europa pel seu gran contingut de metalls pesants en els fangs. Aquest material prové en gran part de la gran quantitat de fàbriques que al llarg del curs del riu van dipositant en aquest diferents tipus de materials.


Ver mapa más grande



Les operacions de neteja començaran el 2010 i, abans, ha d'estar enllestida tota la infraestructura que les farà possibles. Abans de perforar els pous, es construeix la canonada de dos quilòmetres que els comunicarà amb el Consorci d'Aigües de Tarragona. I és que encara no es disposa dels permisos per fer els pous i la instal·lació del tub és urgent, ja que es fa en terrenys de la Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre, que necessita l'espai lliure quan comenci la campanya de reg, el mes vinent.


La Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i la Unió de Pagesos (UP), juntament amb els propietaris expropiats, estan en contra del projecte perquè creuen que els pous no seran només una alternativa puntual en cas de contaminació de l'Ebre, sinó una manera de treure més aigua del territori cap al camp de Tarragona. Per això, ha programat una mobilització el 29 de març a les finques expropiades.

0 comentarios: