Post 276: B de borrasca

Una borrasca és una zona de baixes pressions on el vent gira en sentit antihorari (contra les agulles del rellotge). En una borrasca la humitat i els núvols tendeixen a concentrar-se al centre.

La borrasca acostuma a girar entron una massa d'aire càlida (front càlid), i és el que porta la pluja. Quan aquest ha passat, es diu que arriba el front fred, tornant a generar pluges però en menor quantitat.

El que tenim avui és una borrasca de manual. Bé podriem dir d'aquesta què està molt ben definida i que si no fos perquè es troba al mar Mediterrani es podría confondre amb una tempesta tropical.


Un centre de baixes pressions és una regió d'aire de pujada. L'aire puja i es refreda per l'expansió isentròpica, que provoca que el vapor d'aigua es condensi, formant els núvols.

L'alleujament de la calor latent del vapor d'aigua que es condensa reforça la moció vertical, abaixant la pressió en superfície, dibuixant més aire humit a baixa ocasionant així més condensació.

Aquí teniu la pluja de la mateixa hora:


El buit en aquest cas, és una regió de baixes pressions. Per a omplir aquest buit, l'aire al costat del sistema anticiclònic es mou cap al seu lloc i gira entorn a la zona de baixes pressions en sentit horari, per la qual cosa aixaca l'aire més càlid, que té menor densitat, condensant-se i formant un núvol en espiral que gira, a la vegada, en sentit antihorari.

0 comentarios: