Post 257: willy-willy Hamish

Willy-willy és tal i com es coneixen els ciclons tropicals a l'hemisferi sud, més concretament a Austràlia.

I avui vull parlar-vos del cicló Hamish que aquests dies ha començat a afectar la costa est del continent Australià i ha obligat a que milers de turistes i residents fossin evacuats de les ills de la Gran Barrera de Corall australià el diumenge degut a l'avançament del cicló.

L'agència meteorològica australiana havia advertit que el cicló tropical Hamish podria causar danys substancials i inundacions, amb vents sostinguts de fins a 295 km/h.

Unes 3000 persones eren evacuades abans d'ahir de l'Illa Fraser, dos terços eren turistes. De fet l'agència meteorològica l'ha classificat de categoria 4, el segon nivell més alt, però igualment advertí que podría succeir inundacions i danys per forts vents, que arribaven als 260 km/h.

De fet l'alerta es manté per possibles inundacions a la costa est del territori continental del diumenge i durant la setmana. El cicló es trobava a la costa oposada a les regions petrolíferes i mineres del nordest, i que s'havien registrat danys limitats fins ara.

El cicló viatja amb rumb cap al nordest paral·lelament a la costa i es preveu que segueixi així els pròxims dies.
Hamish ha provocat onades que podríen causar inundacions a les ciutats de la costa. "A mesura que el cicló va avançant cap al nordest, s'espera que els nivells del mar s'elevinper per sobre la marea normal al llarg de la costa i per tant complicar les inundacions.

0 comentarios: