Post 268: Aigua

El Dia Mundial de l'Aigua, que se celebrarà aquest any diumenge 22 de març, farà èmfasi en qüestions relacionades amb les aigües compartides.

L'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar el 22 de desembre de 1993 la resolució A/RES/47/193 per la qual el 22 de març de cada any va ser declarat Dia Mundial de l'Aigua. El primer cop en celebrar-se fou al 1993, en conformitat amb les recomanacions de la Conferència de la Naciones Unidas sobre Medi Ambient i Desenvolupament contingudes al Capítol 18 (Recursos d'Aigua Dolça) de l'Agenda 21. Es va convidar llavors als diferents Estats a consagrar aquest dia, en el marc del context nacional, a la celebració d'activitats concretes com el foment de la consciència publica a través de la producció i difusió de documentals i l'organització de conferències, taules rodones, seminaris i exposicions relacionades amb la conservació i desenvolupament dels recursos hídrics així com amb la posada en pràctica de les recomanacions de l'Agenda 21.


Si voleu descobrir que es cou arreu del món en relació amb el día mundial de l'aigua consulteu la web http://www.unwater.org/flashindex.html.

0 comentarios: