Post 278: adéu Encarta


Tota una generació hem utilitzat l'Enciclopèdia Encarta de Microsoft per fer els seus deures i treballs d'escola. Avui, en lloc d'un sistema tancat i de pagament, els usuaris opten per la gratuïtat, la immediatesa i els més de dos milions d'articles que, gràcies a les contribucions desinteressades dels seus usuaris, integren la Wikipedia, davant les 40.000 d'Encarta. Davant de l'absència de negoci, el gegant de la informàtica ha decidit tancar, des del pròxim 31 d'octubre, tant les versions en DVD com les que oferia per Internet gratis (en format reduït), o de pagament.

La gent busca i consumeix la informació de forma diferent que en el passat, assegura la companyia a l'anunci de tancament que ha publicat en la pròpia web del servei, per assumir a continuació que no és capaç d'emmotllar-se a aquestes noves necessitats i que no pot oferir "els recursos més efectius" per cobrir les necessitats del consumidor actual. L'empresa també ha comunicat que pensa reintegrar els diners que han pagat per avançat els usuaris premium del servei.

Microsoft acaba així amb un servei que va iniciar el 1993 i la primera versió del qual en castellà data de 1997. Encarta va ser durant molts anys l'enciclopèdia més venuda del món però ha acabat sucumbint davant del poder de la Wikipedia, un producte amb un gran poder d'actualització. Fins a tal punt és així, que la decisió de Microsoft es reflectia poques hores després a l'enciclopèdia autodenominada lliure, mentre que Encarta no feia cap referència al seu negre futur.

1 comentarios:

Anónimo dijo...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!