Post 293: el temps a Amèrica

La web per excel·lència amb informació meteorològica es potser amb diferència la del National Oceanic & Atmospheric Administration altrament coneguda per les seves inicials NOAA. Entre la multitud de serveis i funcions que ofereix podem destacar mapes del temps, previsió de l'oceà, les costes, multitud d'imatges de satèl·lit tant de la sèrie NOAA com del GOES, clima, costes, navegació.

La informació sobre el temps que és d'unes dimensions i detall úniques arreu del planeta, tenen el desavantatge (relatiu) de ser restringides geogràficament als Estats Units. Entre els recursos podem trobar composicions de radar, simulacions de precipitació... L'agència oceànica està celebrant aquests dies els 200 anys d'història . La NESDIS és la divisió dedicada a la gestió de les imatges de satèl·lit en temps real tant del GOES (Est i Oest), de diverses unitats NOAA i del NPOESS que és un satèl·lit polar. Un altre apartat és la web del Clima lligada a un programa nacional creat a l'octubre de 2005 per a gestionar tots els productes referents a la informació climàtica i l'anàlisi de tot el que s'obté.

Als Estats Units és on també va nàixer el canal d'informació, ara d'escala internacional, The Weather Channel. La web està personalitzada en més de 20 països entre els quals destaquen: Brasil, Regne Unit , Alemanya , Espanya entre molts més. Totes les versions són més o menys idèntiques, presenten una pàgina principal on apareix una imatge del satèl·lit meteorològic corresponent, enllaços per veure la previsió del temps en vídeo, a més a més de recomanacions pel viatge, la salut, i previsions locals. Aquest últim consisteix generalment en tres opcions de cerca: per codi postal, per nom o a través de divisions administratives.

Un dels productes estrella sorgit del The Weather Channel fou el canal del temps Yahoo! Weather . Ofereix un servei molt semblant a l'anterior però amb l'afegit de disposar d'un potent cercador de continguts.

A la mateixa escala però totalment independent de mitjans de comunicació tenim la web Accuweather , com a consell dir que la web és una mica lenta d'accés però que ofereix una quantitat d'informació difícil de quantificar si tenim en compte que recull centenars i fins i tot milers de ciutats de cada continent. Les principals divisions a part de la nord americana és la del Canadà i el Regne Unit. A més a més recentment han publicat una extensió pel navegador de codi lliure Firefox que mostra la informació en temps real de la ciutat que configurem, així com la previsió a curt termini.

0 comentarios: