Post 285: estats del embassaments

La sequera va obligar la Generalitat a posar en marxa tot un seguit de mesures d'estalvi d'aigua. Els ciutadans també es van esforçar per no malbaratar un recurs que va arribar a ser molt escàs. D'això en fa només un any. Les pluges dels últims mesos han fet que els embassaments de les conques internes catalanes hagin assolit gairebé el 90% de la seva capacitat. Es tracta del nivell de reserves més alt dels últims 24 anys. A l'embassament de la Baells, al Berguedà, s'han obert les comportes davant la previsió de més ruixats.

Les conques del Ter i del Llobregat han arribat als 560 hectòmetres cúbics, segons ha informat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), quan fa només un any havien acumulat 125 hectòmetres cúbics.

Aquestes són les reserves més elevades que s'han registrat des del 1985. L'ACA explica aquestes dades pels 80 hectòmetres cúbics aportats pel pantà de la Llosa de Cavall, que fa 24 anys encara s'estava construint.

Per conques, a la del Ter, l'embassament de Sau és al 81% de la seva capacitat, i el de Susqueda, al 97%. A la conca del Llobregat, el pantà de la Baells ha arribat al 95%, el de la Llosa del Cavall, al 94%, i el de Sant Ponç, al 84% de la seva capacitat.


0 comentarios: