Post 281: OTAN / NATO

60 anys de l'OTAN és suficient.

Això creuen les organitzacions i els moviments socials de tot Europa que s'han organitzat en la campanya No a l'OTAN i que durant aquesta setmana arribaran a Estrasburg per participar en activitats de protesta, coincidint contra el 60 aniversari de la institució.

A Catalunya, la campanya la recolzen Justícia i Pau, la Plataforma Aturem la Guerra i la Federació Catalana d'ONG per la Pau, que ja han organitzat la sortida d'autocars cap a Estrasburg. Allà s'organitzaran xerrades i conferències, s'intentarà bloquejar pacíficament la seu del Parlament Europeu perquè no entrin els comandaments de l'OTAN i es farà una manifestació.

“Des del final de la guerra freda, l'OTAN ha reforçat el seu paper d'eina al servei de l'acció militar d'EUA i els seus aliats”, diu el manifest de la campanya No a l'OTAN, que afirma que l'organització internacional “alimenta” la carrera armamentística. Entre les peticions dels moviments socials destaca la retirada d'Espanya de l'OTAN i el tancament de les seves bases, la dissolució de l'entitat i la retirada de les tropes espanyoles de l'Afganistan.

La campanya No a l'OTAN dóna 10 raons per disoldre aquesta institució. També escriu sobre el tema Tica Font, experta del centre Delàs.

0 comentarios: