Post 305: Portal a l'Univers

La Unió Astronòmica Internacional (UAI), una organització que reuneix a més de 10.000 astrònoms de tot el planeta, ha llençat el Portal a l'Univers amb motiu de l'Any Internacional de l'Astronomia. Es tracta d'una web amb la qual aquesta organització preten informar sobre els últims grans avanços en l'investigació del cosmos.


Per això es valen no només del clàssifc format text, si no de videos, blogs, imatges, i diverses aplicacions que permeten obtenir dades gairebé en directe, com fotografies del Sol, la posició de les naus espacials o informació dels telescopis. A més a més, conté un servei de RSS per aquells internatures que es vulguin subscriure i puguin així estar informats de cada actualització de la web.

El director del projecte, Lars Lindberg Christensen afirmà que la creació d'aquest portal obeeix a la necessitat que tenen els astrònoms de tenir tota la informació reunida en un sol lloc i que sigui fàcilment accessible. A més a més, pretenen afegir materials educatius i direccions interessants com clubs astronòmics, planetaris i observatoris.

0 comentarios: