Post 288: Parkinson

Cada 11 d'abril es cel·lebra el dia mundial del Parkinson.
El problema rau quan les cèl·lules encarregades de produir la dopamina cerebral comencen a morir a la regió del teixit que ajuda a generar els moviments musculars. Al disminuir els nivells de dopamina, les neurones comencen a actuar de forma anormal. Això porta conseqüències com els típics tremolors en els malalts.

Segons les últimes estadístiques es creu que són més de 100.000 families en les que almenys hi ha un cas de parkinson. Només l'apoplegía i l'alzheimer provoquen més morts per difusió cerebral. A data d'avui encara no té cura. Les primeres manifestacions comencen als 55 anys i s'accentuen a partir dels 60.

La investigació avui en dia està destinada a pujar la dopamina i ajudar així a reduir els tremolors al principi, però l'efectivitat disminueix degenerant i baixa el nivell de neurones que provoquen aquest neurotransmissor. De la mateixa manera que la depressió, els malalts de parkinson poden tenir implants d'electrons al cervell per així estimular la regió que regula el moviment.

Ara s'està treballant en una nova opció: la teràpia genètica. Esperem que vagi a bon port.

0 comentarios: