Post 297: el millor de la NASA

Els internautes podràn votar entre 10 dels seus triomfs aconseguits gràcies a les seves exploracions espacials, en particular aquells que tenen que veure amb la Terra. La votació estarà oberta fins al pròxim dimarts i els resultats es coneixeran 24 hores després, per cel·lebrar el día dedicat al nostre planeta.

Les fites de la NASA no només són aquells relacionats amb el cosmos o planetes llunyans, sinó també els relacionats amb el planeta Terra i els seus habitants amb especial impacte en la informàtica, la ingenieria i la ciència.

La NASA dóna a escollir entre una llista dels deu avanços que el seu judici han tingut un major impacte com les vistes des de l'espai de la contaminació aèria, les imatges de l'escalfament de la Terra i el desgel dels pols, el moviment de les plaques de gel, o la tecnología que ha millorat la precissió dels moderns GPS.

Una altra d'aquestes millores de les que han disfrutat els terrícoles en els últims anys ha estat el del pronòstic meteorològic el qual, gràcies al desenvolupament de sensors orbitals que medeixen les variables que afecten al clima, han pogut detectar amb exactitud l'aproximació d'huracans i ciclons.

Els satèl·lits de la NASA han permès conèixer la Terra en profunditat i veure des del cel, per ejemple, la vegetació que hi ha a la Terra, analitzar les seves funcions de fotosíntesis, conèixer l'evolució dels ecosistemes i evaluar la influència dels cicles de diòxid de carboni a l'atmosfera.

Una altra de les files per la qual el públic pot votar és el sistema que permet mesurar a gran escala els cultius que hi ha en el món i situar-los exactament en el mapa, una eina que permet als científics preveure la falta d'alimentas al món.

La NASA també ha arribat fins als abismes dels oceans per a conèixer la seva profunditat i la seva temperatura, un altre dels indicadors per a mesurar l'escalfament global del planeta.

L'ull indiscret de la NASA també ha permés a l'home veure el desplaçament de les plaques de gel, el desgel dels glacials i molts altres canvis que permeten estar alerta davant el canvi climàtic i atendre el possible aument dels nivells marins.

Per a molts, l'avanç més popular de la NASA és el GPS, un llarg procés de tecnología i coneixement del planeta, l'ús del qual es fa cada día més popular i imprescindible.

La NASA ho confimà al recordar que vivim en un planeta actiu on cada peça es mou relativament respecta a una altra per la qual cosa una navegació precisa amb satèl·lits GPS seria impossible si un coneixement ultraprecís de la forma de la Terra i dels seus moviments.

Aquest coneixement exhaustiu de la Terra, segons la NASA, també ajuda a controlar els moviments de les plaques tectòniques, la pujada del nivell del mar i permet augmentar la navegació aèria.

El 22 d'abril de 1970, degut a l'iniciativa de l'ex-senador americà Gaylor Nelson, més de 20 milions es congregaren als parcs i jardins del país, fins i tot al Central Park, de Nova York, i les zones de monuments nacionals de la ciutat de Washington, per a demanar una acció eficaç com a favor dels seus recursos naturals.

0 comentarios: