L'executiu s'inspira en el model francès, que preveu compensar la pèrdua d'ingressos publicitaris amb dues taxes noves: una per a les cadenes privades de televisió amb un 3% i una altra d'un 0,9% per a les empreses de telefonia i internet. Aquestes companyies amenacen d'augmentar preus i d'emprendre accions judicials contra la mesura.
Després que el govern espanyol hagi aconseguit frenar el deute de RTVE, el motiu de la reforma, segons la vicepresidenta, ha estat que "la caiguda dels ingressos publicitaris pot posar en perill l'equilibri pressupostari de l'ens". De la Vega també ha afirmat que l'aportació de l'executiu a RTVE servirà per reforçar el caràcter públic de l'ens i no per competir amb la privada.L'Associació d'Empreses de Tecnologies de la Informació i Comunicació (AETIC) ha advertit el govern que els ciutadans en resultaran perjudicats. I és que per compensar aquest percentatge no els quedarà més remei que apujar preus. Aquesta entitat ha amenaçat amb emprendre accions judicials contra la mesura.
L'AETIC creu que aquesta taxa, que representarà uns 300 milions d'euros, és injusta i no té cap sentit. Denuncia que el seu sector ja aguanta una excessiva pressió fiscal que suposa 825 milions d'euros. A més, critiquen que l'Estat es basi en el model francès quan a l'altra banda dels Pirineus l'impost d'activitats econòmiques el paga l'Estat.
Si el govern espanyol tira endavant la seva reforma tal com l'ha dissenyada, l'AETIC amenaça d'emprendre accions judicials tant a Espanya com a Brussel·les.
0 comentarios:
Publicar un comentario