Post 331: falsa alarma

El consorci d'aigües de Tarragona ha hagut de tallar el subministrament a tots els municipis de la demarcació com a mesura preventiva per una possible contaminació de l'aigua. El tall, però, no s'ha notat a les aixetes, perquè en casos com aquest els dipòsits reguladors tenen capacitat per garantir l'abastiment durant hores. Al final ha resultat ser una falsa alarma i passada la mitjanit s'ha restablert completament el subministrament. Ara, tècnics del consorci investiguen per què s'ha donat aquest fals positiu.

L'alarma va saltar divendres a les set del vespre, quan els mesuradors en continu de la contaminació de l'aigua de la zona de captació de l'Ebre, a Can Radó, van detectar traces de mercuri. Llavors el consorci va decidir interrompre el subministrament fins que s'esbrinés quin era el problema.

La contaminació no s'havia detectat en els punts de control de Flix i Ascó, sinó després dels filtres de carbó actiu instal·lats precisament per evitar aquest enverinament de l'aigua. Per això des d'un inici s'ha pensat que es podria tractar d'un error i un fals positiu. Tot i això, s'ha preferit mantenir tancat l'abastiment mentre no es pogués comprovar el fet. A les deu del vespre s'ha confirmat que era una falsa a alarma i a la mitjanit el servei ja tornava a funcionar completament.

0 comentarios: