Post 327: Hubble posada a punt

Els astronautes de l'Atlantis Mike Good i Mike Massimino han completat aquesta matinada (hora espanyola) la reparació més important del telescopi Hubble de les que s'integren en aquesta missió de la NASA. A més a més els nous giroscopis per a orientar amb precissió l'observatori, aquesta ja compta amb unes noves bateries que asseguren el seu funcionament durant més de cinc anys, després del segon passeig espacial dels cinc previstos.


Unes altres vuit hores han estat necessàries per a que els astronautes substituissin les unitats sensorials (cada una inclou dos giroscopis que ajuden al telescopi a enfocar) del Hubble. Segons la NASA, els astronautes no han pogut substituïr una de les tres unitats, però han instal·lat una de reserva. També han canviat una part de les bateries instal·lades fa 19 anys.

El transbordador Atlantis va sortir de Florida el passat dilluns per a dur a terme una missió d'11 dies dirigida pel veterà comandant Scott Altman. Entre les diferents tasques de l'equip d'astronautes, s'inclou instal·lar dos noves càmeres al telescopi - el divendres John Grunsfeld i Drew Feustel ja en van substituïr una -, reparar les altres dos, canviar sistemes que estan espatllats i donar un repàs final de l'observatori que, si tot surt bé com està previst, podrà seguir funcionant fins al 2015.

0 comentarios: