Rosseta a 67P/Churyumov-Gerasimenko (Part 2/3)

El viatge de la Rosetta durarà uns 10 anys, va començar al febrer de 2004 amb el llançament des de la Guaiana Francesa a bord de l'Ariane-5.
Com que la propulsió del coet no és suficient per arribar al cometa ha anat donant tombs a la Terra per agafar revolada, de la mateixa manera aprofitarà l'atracció del Sol per anar més al llarg d'aquests 10 anys.
Durant el trajecte Rosetta travessarà el cinturó d'asteroides entre Mart i Júpiter a la vegada que s'aprofitarà de la força de Mart al 2007 i de la Terra al 2007 i al 2009.

Rosetta volà a prop de Mart al Feber de 2007 a una distància d'uns 200 km moment durant el qual aprofità per a fer mesures científiques, entre les quals hi havia un eclipse de la Terra a Mart durant 37 minuts que creà un tall en les comunicacions.
Tot plegat el més complicat és el moment durant el qual es creuarà el cinturó d'asteroides. Totes les dades de l'observació s'enviaran a la Terra. Com que no sempre es possible transmetre les dades la sonda està equipada amb un disc dur de 25Gb que emmagatzema dades fins a la propera connexió.

Després del contacte amb Steins tornarà en un estat d'hivernació durant tot el temps que trigarà en arribar al cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko, que ho farà al maig del 2014. Llavors l'orbitarà i hi deixarà anar una sonda que prendrà la superfície i en farà anàlisis.

0 comentarios: