Com hem anat explicant aquests dies la missió de Rosseta es trobar-se amb el cometa i estudiar-lo. De les coses bones que té la missió és que podrem veure de primera mà el ocmportament dels rajos solars sobre la seva superífice (fins ara només tenim obseravacions a distàncies i teòries). Descriure el comportament permetrà entendre si foren l'origen de la vida al nostre planeta.
El cometa és una gran bola de neu que orbita al sol cada 6,6 anys. Durant aquest període, es mou entre l'òrbita de Júpiter i de la Terra i regularment s'acosta als límits del Sistema Solar. Com que la seva trajectòria queda al davant d'un cúmul d'estrelles a vegades es fa difícil la seva observació des de la Terra.
Quan s'acosta al Sol la temperatura de la seva superfície evapora gran part de gel i genera gas que s'expulsa a l'espai, desafortunadament malgrat aquest 'efecte cua' la pols i el gas brillen molt i pràcticament no es percep el nucli del cometa.
La missió consisitirà en trobar el cometa quan encara estigui a la regió "freda" del sistema solar, abans de que comenci l'activitat solar i es vagi acostant al sol a unes 100.000 km/h.
Per que tot això sigui possible encara falten uns 10 anys així que hem de tenir paciència una mica més.
0 comentarios:
Publicar un comentario