Jo vaig crèixer amb...

Songoku (que ens va ensenyar a fer el Kame-hame), Doraemon (i la seva porta màgina amb la que solucionava tots els problemes), Musculman (i la seva força que li venia dels alls), Arale (i el seu iiiiiiiiii.... per arrencar a còrrer, amb els braços en forma d'ales d'avió, que si ho provaves no aconseguies anar pas més depressa!), Ranma 1/2 (on una galleda d'aigua freda el convertia en noia), Els Trotamúsicos (uns animals ben protagonistes de cançons d'infància), Dartagnan (on la solidaritat amb l'amistat era el més important, anys més tard havent llegit el llibre no es que fossin tan bons amics com deien).

David el Gnomo (que vivia en una casa dins d'un arbre, jo recordo tenir un conte on hi havia la seva història i les seves aventures, on l'esquema de la casa em traslladava en un món imaginari).

Però potser m'agradaven més les aventures d'aquelles altres petites criatures que es deien Fraggels i que vivien sota terra, s'enfrontaven a la por de ser capturats pels gegants i rebien consell d'un munt de brossa.

Lluitavem contra el mal junt amb Los cavalleros del zodíaco, i ens enfrontavem a malignes dimonis a Dragones y mazmorras, vam aprendre anatomia amb Érase una vez... el cuerpo humano i més tard el hombre. Ens transformavem amb l'espassa de He-man.

Reiem amb les aventures Isidoro aquell gat taronja que ens recordava al Garfield que vam conèixer de la mà de la vinyeta que apareixia al Diari Segre cada dia.

Amb Los frutis apreniem les relacions d'amistats entre diverses fruites, on hi havia una pinya que es deia Gaspatxo i un Cactús anomenat Punchito. Amb els barrufets arrencavem a còrrer cada vegada que ens pensàvem de veure el Gargamel darrera nostre.
Però abans en castellà haviem pogut gaudir del Super ratón i Tom i Jerry amb un accent sudamericà que trencava la monotonia diària.

I finalment recorreiem el món de la mà de Willy Fog en la seva La vuelta al mundo con Willy Fog. Tot plegat era per a dir-vos que ahir va fer 25 anys de la creació de la sèrie. Remirant la caràtula he descobert que les cançons les interpretava "Mocedades", quines voltes té la vida.

0 comentarios: