Post 226: Asama entra en erupció

El volcà Asama pròxim a Tokio ha entrat en erupció, llençant roques candents i una columna de fum a dos quilòmetres d'altura i cobrint gran part de la capital japonesa amb una lleugera capa de cendra.

No hi ha hagut danys greus a la zona, escassament poblada, que envolta el volcà, segons els autoritats. No hi viu ningú en un radi de quatre quilòmetres, però les persones que treballen a la zona van rebre el diumenge l'ordre d'evacuar el lloc, digué el funcionari de l'organisme meteorològic.

La cadena de televisió pública NHK mostrà columnes de fum blanc que sortien del cràter de la muntanya Asama, de 2568 metres d'altitud, que entrà en erupció a la 1:51 AM hora local. No podia veure's la lava a la vessant de la muntanya encara, les cendres, en canvi arribaren fins a Tokio a 140 quilòmetres al sud-est.

La visibilitat a la capital no es va veure afectada, però les imatges de televisió mostraren els seus habitants netejant els seus cotxes, i els agricultors es mostraven preocupats per que la cendra cobrís els seus cultius.

Mentrestant l'Agència Meteorològica havia elevat el nivell d'alerta el diumenge davant les primeres mostres d'un increment de l'activitat sísmica, recomanant a la gent que no s'acostés al volcà. El tràfic al lloc va quedar restringit.

L'organisme ha mantingut encara uns dies el nivell d'alerta en tres sobre cinc, que adverteix a la població de que no s'acosti a les proximitats del volcà. També s'ha advertit als habitants de que tinguin cura de les roques i cendres que poden caure del cel.

El mont Asama, un dels volcans més actius del Japó, registrà la seva erupció més gran fa 21 anys. L'1 de setembre de 2004, llençà roques candents i cendres fins a 200 quilòmetres de distància. Aquesta erupció, malgrat tot, no va produïr danys.

L'última gran erupció fou al 1783, quan generà grans danys i causà la mort a més de 1500 persones.

0 comentarios: