Post 231: l'anell (5/5)

Els pactes.

Fer un pacte. Quan vols aconseguir una cosa que se t'escapa de les teves possibilitats l'única solució que a un se li pot acudir és fer un pacte.

El pacte entre moltes d'altres conseqüències la més important és que té un preu i el preu de segons quin pacte és molt elevat.

Això és el que li va passar al noi del conte que avui s'acaba. Un simple accident va acabar amb la vida de la seva estimada i ell sota un estadi de bojeria i d'irracionalitat va decidir endinsar-se a pactar amb el diable.

En el fons el que s'ha contat aquí no és més que la història del dimoni de la cruïlla, un ésser que es remunta endarrera en l'espai i el temps i que ha rebut molts noms. Hi ha qui diu que sols fa falta enterrar en una cruïlla de camins un objecte i un desig i esperar que arribi l'executor.

Ara si fos a fer pel noi de l'americana potser s'hauria repensat dues vegades no haver fer cap pacte. Fer un pacte com deia fa un moment implica pagar un preu però a la vegada cal tenir ben pensat el que es vol pactar.

Com que el noi del conte volia tornar a veure en vida la seva estimada va decidir que volia retornar un moment abans de la seva mort. Per saber l'hora en concret necessitava un rellotge, per enterrar l'objecte una capsa i la cruïlla doncs al seu poble.

Quan es demana recuperar un moment del passat implica que hi ha un munts de petits detalls que són necessaris recuperar-se. La gent que passava pel lloc, els carrers intàctes... quan ell decideix pactar diu textualment:

- " M'agradaria tornar a veure el moment abans de pérdre-la. "

I com que no especifica a qui perdre se li concedeix un doble desig, per una banda retorna una i una altra vegada a l'instant abans de que morís la seva estimada però com que no diu quin paper vol en el moment de retornar n'és un simple observador des de dalt una finestra.

Per una altra banda un cop ha transcorregut l'accident, tot el que l'envolta desapareix fins que torni a arribar la mateixa hora. Tot es converteix en un desert sense persones ni vida, ple de pols i desconegut.

I així són els pactes, cada un d'ells té un preu i en el seu cas és el fet de reviure una i una altra vegada l'accident que l'ha traumatitzat i per molt que intenti treure's la vida i deixar de patir, quan sigui l'hora reapareixerà dalt d'una finestra i veurà com un camio se l'endú.

0 comentarios: