Post 242: OCO

L'Observatori del Carboni en Òrbita ("OCO") s'ha enlairat des de la base Vandenberg de la Força Aèria dels Estats Units, a Califòrnia, muntat sobre un coet Taurus XL, però pocs minuts després la missió ha quedat avortada.

L'"OCO" té com a objectiu mesurar amb precisió el CO2 i les seves dades han d'ajudar a comprendre millor els processos naturals i l'activitat humana que regulen l'existència i la distribució d'aquest gas, el principal causant de l'efecte hivernacle al món. L'"OCO" té la mida d'una cabina telefònica i ha costat 210 milions d'euros.

L'anunci d'aquesta enlairament de la NASA arriba poc després que l'agència espacial nord-americana i el Google han posat a disposició dels internautes mapes mundials que mostren amb detall les emissions de combustibles fòssils que contaminen l'atmosfera terrestre. Les imatges, aportades per la NASA i penjades al Google a través de l'aplicació "Google Earth", revelen la dispersió atmosfèrica d'aquests combustibles cada hora, per regió i tipus, segons ha explicat la mateixa agència nord-americana.

Segons Kevin Gurney, professor de Ciències Atmosfèriques de la Universitat Purdue: "La difusió del projecte Vulcan al "Google Earth" du la informació fins a cadascuna de les llars que tinguin connexió a internet i proporciona informació d'on i quan la societat influeix en el clima a través de les emissions de diòxid de carboni".

0 comentarios: