Anuncis, en parlem

Els anuncis considerats homòfobs estan generant polèmiques un dia rere un altre. Aquest dimarts Nike i Mars han retirat dos anuncis per ser considerats homòfobs. L'anunci de Nike, de les noves sabatilles de bàsquet Hyperdunk, mostra un jugador amb la cara a l'engonal d'un altra i amb la frase "Això no està bé". L'anunci de Mars, de promoció de les xocolatines Snickders, mostra M. A. Baracus (Sr. T) damunt d'un tanc disparant xocolatines contra un esportista que corre de manera amanerada i que escridassa dient-li que és "una dissort per a la raça humana" i que el farà "córrer com un home". Fa quatre dies, Heinz va retirar una campanya publicitària per les queixes provocades perquè dos homes adults es feien un petó a la boca.
Com sempre les multinacionals han acabat cedint sota la mirada 'crítica' i més d'un cop dubtosa dels que diuen 'vetllar' per la nostra integritat! més val que se mirin el melic, perquè si veuen aquestes situacions perjudicioses quantes altres coses haurien de censurar!
Nike ha difós un comunicat en què afirma que està a favor de la diversitat en l'esport i que en cap cas ha volgut ofendre ningú amb l'anunci. La intenció de la campanya era recollir l'essència del bàsquet i el moment de l'enfrontament entre un jugador i el seu oponent.
Per la seva banda, l'empresa de xocolatines Mars, propietària de la marca Snickers, ha decidit retirar la campanya publicitària que s'havia d'emetre per tot el món després de l'escàndol provocat als Estats Units. En un comunicat, Mars ha explicat que pretenia que l'anunci resultés simpàtic. Un portaveu de la companyia ha afegit que "en qualsevol cas, entenem que l'humor és altament subjdectiu, i mai va ser la nostra intenció ofendre ningú. En conseqüència, hem retirat l'anuni i el marxant de la campanya". La campanya inclou altres anuncis protagonitzats per M. A. Baracus, el nom real del qual és Laurence Tureaud.
Es dóna el cas que Mars no és la primera vegada que es veu implicada en una circumstància similar. L'any 2007 va presentar un nou espot publicitari del mateix producte Snickers durant la Superbowl. Aquesta final de futbol americà és un dels esdeveniments que més audiència té als Estats Units i, és clar, qualsevol polèmica que s'hi generi té una repercussió magnificada. Aquell anunci mostrava dos mecànics en un taller i un d'ells menjava una barreta de Snickers. El seu company no va poder resistir la temptació i va clavar queixalada a la xocolatina donant a entendre que feia un petó a l'altre mecànic. La següent seqüència esmenava l'escena per deixar clar que cal fer "alguna cosa que sigui d'homes".
Fa quatre dies, el 25 de juliol, l'empresa de salses envasades Heinz va demanar disculpes públiques i va retirar l'anunci en què es veien dos homes adults fent-se un petó a la boca. Tot i que l'anunci no podia emetre's als Estats Units en horari infantil, les queixes van obligar l'empresa de la dona de l'excandidat demòcrata John Kerry a retirar-lo. Un portaveu de Heinz al Regne Unit ha dit que l'empresa tampoc no volia ofendre ningú i que només es tractava d'una campanya amb un matís humorístic.
i si no en teníem prou també passa a casa nostra.

I en l'apartat de les polèmiques pel sexisme també se n'ha desfermat una aquest mateix dimarts a Valladolid. El Club Bàsquet Valladolid ha engegat una campanya per anunciar els abonaments del club amb un cartell on apareix una noia vestida de núvia que s'aixeca la faldilla per ensenyar la lliga-cama. Amb aquesta imatge el CB Valladolid ha creat l'eslògan "L'altra lliga, en el bo i en el dolent". Quan s'ha fet públic el cartell, la Coordinadora de Dones de Valladolid ha denunciat la campanya per donar una imatge "poc respectuosa i xavacana" de la dona.

0 comentarios: