Tifó vs huracà

Avui m'han arribat les primeres imatges del tifó Kalmaegi que si totes les previsions són correctes demà afectarà a la costa del sud de la Xina i més tard s'anirà desplaçant fins al Japó.

Els tifons són la versió del Pacífic Oriental dels huracans que es produeixen a l'Atlàntic Nord i que afecten a la costa americana.
Hi ha set zones principals de formació de ciclons tropicals:

L'Oceà Atlàntic Nord és la més ben estudiada de totes les àrees assotades per ciclons tropicals. Comprèn el Mar Carib i el Golf de Mèxic. El nombre de ciclons varia aquí àmpliament d'un any a l'altre; hi ha temporades en què es registren més de 20 huracans mentre que n’hi ha hagut alguna que només n’ha vist un. La mitjana, però, és de deu ciclons per temporada. Les regions que es veuen afectats són els Estats Units, Mèxic, l'Amèrica Central, les Illes del Carib i, amb menor intensitat, les Bermudes i el Canadà.
La segona àrea més activa del món és la de l'Oceà Pacífic Nord-Oriental: i és també la que presenta una major densitat de ciclons (nombre de tempestes per àrea petita d'oceà). Les tempestes que es formen en aquesta zona poden afectar l'oest de Mèxic, Hawaii, el nord d'Amèrica Central i, en ocasions extremadament rares, l'estat de Califòrnia (Estats Units|EUA).
La tercera àrea que la segueix per activitat és la de l'Oceà Pacífic Nord-Occidental, de bon tros, l'àrea més activa atès que concentra un terç de tota l'activitat ciclònica del planeta. Els estats més afectats són la Xina, el Japó, les Filipines i Taiwan.

0 comentarios: