Post 336: perduts

L'exèrcit brasiler busca l'avió d'Air France que es troba desaparegut des de fa hores, amb 231 persones a bord. L'avió ha perdut el contacte amb la torre de control tres hores després d'enlairar-se, mentre sobrevolava la costa del Brasil. Un portaveu de l'autoritat aeroportuària ha precisat que havia sortit de Rio de Janeiro cap a les set de la tarda d'aquest diumenge, hora local (és a dir, cap a la mitjanit d'aquí), i que l'arribada estava prevista a les 11.15 d'avui a l'aeroport Charles de Gaulle de París.

Per ara, no se'n sap res i les autoritats franceses avisen que s'ha de pensar en el pitjor dels escenaris, ja que a hores d'ara l'aparell ja no tindria combustible. "No hi ha cap esperança", han declarat fonts aeroportuàries. Segons Air France, el vol AF 447 transportava 216 passatgers i 12 tripulants. Des de l'aparell, s'hauria enviat un missatge en què s'alertava de l'aparició d'un curtcircuit a la nau després d'una forta turbulència.

L'aerolínia ha posat en marxa un servei d'acollida per als familiars a l'aeroport parisenc i ha obert línies telefòniques especials per informar sobre el vol. Per la seva part, el president francès, Nicolas Sarkozy, ha assegurat que es posaran tots els mitjans per seguir la pista de l'avió i per informar les famílies dels passatgers i la tripulació. També ha ordenat que es comenci a investigar què ha passat.

Segons les autoritats aeroportuàries brasileres, la pista de l'aparell s'ha perdut quan sobrevolava una extensa àrea oceànica entre l'arxipèlag brasiler de Fernando de Noronha i l'illa de Sal, que pertany a Cap Verd. És per això que les operacions de recerca es concentren a les aigües de Fernando de Noronha, situat a 540 quilòmetres de Natal, la ciutat més nord-oriental del Brasil.

0 comentarios: