Post 342: 25 anys jugant al Tetris

Avui he llegit que el Tetris ha complert 25 anys. La dinàmica del Tetris és molt simple. Peces geomètriques que van baixant de la part superior de la pantalla s'han d'anar encaixant per construir murs sense cada espai. Cada nova línia completa desapareix i deixa nous espais. A mesura que se sumen línies, augmenta el nivell i la dificultat. Es perd quan les peces ocupen tota la pantalla. Aquest joc, basat en una idea tan senzilla creada per l'enginyer rus Alexey Pajitnov, compleix 25 anys amb més èxit de vendes que mai.

Un quart de segle després de la seva sortida al mercat, el Tetris és un dels vídeojocs més populars de la història, un dels més venuts i pretén convertir-se en el primer esport virtual. El nom del joc ve de la paraula "tetra" en referència als quadrats que formen les diferents peces.

El joc té uns gràfics molt simples i una mecànica molt senzilla, de manera que és apte per a tot tipus de públic i es pot adaptar a diferents suports.

En dues setmanes de feina, Alexey Pajitnov va fer la primera versió del Tetris. Va trigar uns mesos, fins al 1985, a adaptar-se als ordinadors personals i a les consoles, i a començar a fer-se popular. Han passat 25 anys i milions de persones a tot el món i de totes les edats hi continuen jugant. Encara que en el moment de crear-lo, em va semblar que havia tingut una gran idea, mai em vaig imaginar que tindria aquest èxit, reconeix 25 anys després Alexey Pajitnov.

I és que, és el segon videojoc més popular de la història segons el llibre Guinness dels rècords, i ha arribat a estar disponible en fins a desenes de plataformes, entre les quals l'iPhone, la Wii i fins i tot a Facebook, on es juga un milió de vegades al dia.

Fem una partida?

0 comentarios: