Post 343: aeroport d'Alguaire

Ha sigut un vol bonic. La zona és perfecta per a un pilot. Estic segur que tot anirà bé.

El capità Craig Rothery, pilot del Beechcraft B200 que va arribar dimarts a l'aeroport d'Alguaire i va començar ahir les proves de la instal·lació, es va mostrar confiat davant dels representants del futur consorci gestor sobre l'examen als sistemes de navegació aèria de les noves instal·lacions lleidatanes. L'exercici, que Aena ha encarregat a la companyia britànica Cobham Flight Inspection, es repetirà fins dissabte, sobrevolant la zona, aterrant i enlairant-se de forma successiva per assegurar el funcionament de les ajudes a la navegació aèria i comprovar maniobres i procediments d'aproximació, sortida i arribada.

Ver mapa más grande
El secretari per a la Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, es va mostrar convençut que l'aeroport podrà entrar en funcionament al novembre i va assenyalar que negocien amb més de tres companyies perquè operin a Alguaire a partir d'aquesta data, la presència de les quals és pràcticament segura, tot i que encara no hi ha cap contracte.

Nadal va anunciar durant la seua visita amb motiu de les proves de vol que aquest mes la Generalitat traurà a concurs la gestió de l'aeroport, que presumiblement adjudicarà el mateix Govern, ja que el consorci encara no té data de formació. La prioritat de la Generalitat és que el d'Alguaire estigui a punt al novembre com a aeroport internacional de passatgers i ho estarà, segons Nadal, per als països de l'espai Schengen (la majoria dels quals formen part de la Unió Europea) i els de fora de la zona, cosa "en què s'està treballant".

En relació amb el punt d'inspecció fronterera (PIF), va traure importància al fet que no pugui estar operatiu la pròxima tardor, tot i que és necessari per a determinat tipus d'importacions. Tot i això, va dir que "podrem tindre un PIF mòbil", operatiu segons la "demanda del territori, cosa que és molt important".


Balagué també va explicar que el 97 per cent dels vols arribaran i sortiran pel corredor sud-est (aproximadament per sobre dels termes municipals de Torre-serona i Rosselló), a causa de les condicions del vent en aquesta zona. Va assenyalar que les rutes d'aproximació s'han estudiat de manera que s'eviti "al màxim" el pas pels nuclis urbans per reduir molèsties, cosa a la qual també contribuirà l'altitud dels plans d'Alguaire. Els vols de prova efectuats ahir es van supervisar des del centre de control d'Aena a Gavà, ja que la torre de control d'Alguaire encara no està operativa.

Per la seua part, Govern central i Generalitat preparen els plans de seguretat, autoprotecció i emergència i tramiten les autoritzacions de vol. Durant tot l'estiu s'hi portaran a terme diferents proves de funcionament i al setembre l'aeroport podria comptar amb tots els permisos

0 comentarios: