Post 349: ànec Donald: felicitats!

L'Ànec Donald, un dels personatges més emblemàtics de l'Univers Disney, compleix 75 anys. Una dilatada i exitosa carrera davant de les càmeres en les quals va aconseguir fins i tot un Oscar pel curt ambientat en la Segona Guerra Mundial Der Fuehrer's Face


El seu nom complet és Donald Fauntleroy té, a més de l'Oscar, una estrella al passeig de la fama, vesteix camisa i barret blau de mariner, mai porta pantalons, excepte quan es posa el banyador, condueix un Belchfire Runabout del 34 i avui compleix 75 anys. Creat per Walt Disney, Donald va debutar com a secundari el 9 de juny de 1934 en un curtmetratge de la sèrie Silly Symphonies, La gallinita sabia. Tres anys després, el 1937, va protagonitzar el seu primer curt d'animació titulat 'Don Donald'.

A partir d'aquest moment el seu fort caràcter i el seu peculiar llenguatge (que només poden entendre la resta dels personatges Disney) van convertir les seves aventures en un fenomen planetari que i va arribar a rivalitzar fins i tot amb el ratolí Mickey en el cor dels fanàtics de Disney.

La seva popularitat va créixer com l'espuma creant tot un Anecunivers al seu voltant. Després van arribar la seva adorada Daisy, els seus nebots Huey, Dewey, i Louie i la resta de personatges que durant més de set dècades el va acompanyar en les seus anecaventures... i les que li queden!!

0 comentarios: