Post 350: bacteris al Pirineu

Els han detectat investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques i de la Universitat de Granada. De fet, són uns bacteris que arriben cada any a Europa, però la seva presència s'accentua amb el canvi climàtic. La majoria queden en estat latent però alguns es desenvolupen amb èxit i poden arribar a colonitzar l'ecosistema.

Entre els microorganismes trobats hi ha bacteris relacionats amb Acinetobàcter, que de moment es troba en molt baixes concentracions i en estat latent. també hi ha Pseudomonas així com també un grup que és present en els sòls africans i que sí que ha colonitzat amb èxit alguns llacs dels Pirineus i d'altres parts del món.

Segons els investigadors, aquests microorganismes no tenen espores i per tant han de disposar d'algun altre mecanisme que encara es desconeix per resistir els viatges a l'alta atmosfera, on la sequedat i les radiacions perjudicials són molt grans.

Tot plegat ho recull un estudi que publica la revista Environmental Microbiology, ressenyat en l'últim número de la revista Science.

0 comentarios: