Estic refredat


L'ús inadequat dels aparells d'aire condicionat haurà provocat més de 2 milions de casos de refredats, faringitis i bronquitis en acabar aquest estiu a tot l'Estat. Són càlculs de la Societat Espanyola de Pneumologia, que alerta que els pacients de malaltia pulmonar obstructiva crònica, d'asma, els nens i la gent gran són les principals víctimes de la mala utilització dels sistemes de climatització. Tot i que aquestes afeccions s'acostumen a associar a l'època hivernal, fins a un 20% es produeixen durant l'estiu.
Els empipadors refredats d'estiu arribaran als 2 milions a Espanya aquest 2008. Els experts ho atribueixen sobretot al fet de programar temperatures massa baixes als aparells d'aire condicionat que, a més, fomenten la sequetat de les mucoses nasals.
Mesures preventives
La Societat Espanyola de Pneumologia ha recomanat a la població que la refrigeració mai no estigui per sota dels 22 graus, fer un bon manteniment dels aparells i vigilar l'adequada hidratació del cos prenent força aigua, entre altres mesures.
De fet sols cal obrir bé a la nit que es ventili el pis o la casa i després al matí tancar-ho tot i que la calor no pugui entrar-hi. També ajuda no anar amb màniga llarga i abrigat com si fos hivern una roba adequada facilita la transpiració i per tant que no tinguem tanta calor.

0 comentarios: