JJ.OO. (II)

Els Jocs Olímpics moderns foren creats per Pierre de Coubertín, el principal impulsor de l'educació física a França, qui volia recuperar els ideals esportius de la Grècia Clàssica.

Anem a veure quatre dades curioses de l'era moderna:
- la primera olimpíada moderna va tenir lloc a Atenes al 1896
- durant els JJ.OO. de Londres, cada país participant va tenir la possibilitat de desfilar amb les seves respectives banderes, en aquesta ocasió, el Baró Pierre de Coubertin va expressar la mítica frase 'el més important no és guanyar sinó participar'.
- des de 1936 diversos atletes es relleven per a transportar la torxa olímpica encesa des de Grècia, fins a l'estadi on es celebren els Jocs. Allà estarà encesa mentre durin.
- podien participar només esportistes aficionats, el primer premi per al guanyador dels antics jocs olímpics era una corona d'olivera sagrada, avui és una medalla d'or.
- la primera flama olímpica es va encendre als jocs realitzats a Amsterdam al 1928.
- al 1932, es va construir a Los Ángeles, la primera Vila Olímpica, amb motiu de la celebració dels jocs, Jesse Owens (EEUU) va aconseguir a Berlín (1936) 4 medalles d'or.
- els JJ.OO. de Berlín de 1936 foren els primers que es van retransmetre per televisió i a la vegada es va convertir en la primera imatge emesa directament a l'espai,
- les imatges de la inauguració dels JJ.OO. de Berlin s'utilitzen a la pel·lícula 'Contact' com a missatge de contacte d'extraterrestres.
- les primeres olimpíades per a discapacitats es van celebrar al 1960 a Roma, una gran guanyadora fou Louise Souvage.
- el 5 de setembre de 1972 el món tremolava amb l'atemptat dels Jocs de Munich'72, el grup Setembre Negre de l'OLP assassinava 11 integrants de la delegació israelina,
- els anells del símbol olímpic representen els cinc continents entrellaçats: Europa, Asia, Àfrica, Oceania i Amèrica.

- les olimpíades modernes no es realitzaren al 1916, 1940 i 1944 per les Grans Guerres.
- 1924, Chamonix, França, es celebren els Primers Jocs Olímpics d'Hivern i es celebren el mateix any que els d'estiu.

0 comentarios: