RTVE canvia de cara

Ahir vam tenir l'oportunitat de veure com RTVE canviava la seva infografia després d'anys de mantenir els colors blaus per a identificar la cadena.

La nova identitat corporativa de RTVE identifica els següents colors per a cada grup. Aquesta nova imatge inspirada segons diuen en la llum com a idea central i metàfora de moviment i renovació (ja veus), reflexa els canvis en la Corporació de RTVE en l'any d'existència. De ben segur que s'ho han tret una mica de la màniga.
Malgrat tot és la primera vegada que RTVE té logotips i grafismes coherents per a totes les seves companyies (TV3 ho va fer en el seu moment amb la grafica 3 com a marca).
Els dissenyadors diuen que la llum es descomposa en els colors que donen energia, moviment i font. L'empresa consultora guanyadora fou SUMMA.

Els colors
Degradats de color taronja per a RTVE i RTVE.es, el blau per a TVE i el vermell per a RNE. La tipografia, suau i redona, ha estat redisenyada, en el fons fan servir la lletra comic sans (que a molts no ens agrada). El fet de destacar la "e" en totes les marques identifica el poder de conjunt.

A mi personalment m'agrada més aquests:

potser caldrà que passi una mica més de temps perquè n'aprenguin els uns dels altres, i que me'n diueu dels molinets dels 25 anys de tv3? xulos o no?

Vosaltres decidiu.

0 comentarios: