Post 130: Pluges al Camp de Tarragona

Les precipitacions no volen deixar Catalunya. Després que la borrasca va donar una petita treva durant el dissabte a la tarda, els aiguats han tornat de nit i matinada. La zona més afectada és el Camp de Tarragona, en especial les poblacions de Reus i Cambrils. Els serveis d'emergència asseguren que estan col·lapsats, tot i que la pitjor situació s'ha produït al voltant de les cinc del matí.

A Cambrils, el vent ha provocat alguns danys a teulades i a les caravanes dels càmpings. A Reus, cap a dos quarts de cinc hi ha hagut un esclafit, terme conegut en anglés com a microbust, un fenomen meteorològic de curta durada que implica una baixada brusca de la pressió i un augment també brusc de la intensitat del vent i la pluja. Baixos inundats i arbres caiguts són els principals danys que ha causat el petit tornado.

A Salou, han volat taulades com per exemple a la casa del carrer Sol número 61, on el vent ha arrencat una part del sostre. Els vents, de fins a 140 quilòmetres per hora, ha volcat algunes caravanes que estaven instal·lades al càmping Sangulí de la mateixa població.

Entre les 4 i les 6 de la matinada, els Bombers de la Generalitat han atès fins a 85 emergències, 70 de les quals han estat al Baix Camp i Tarragonès. Al llarg de la nit, hi ha hagut talls a la xarxa viària. A hores d'ara ja s'ha restablert el trànsit a totes les carreteres principals, però a Cambrils continuen tallades alguns camins propers a rieres. De moment, la circulació ferroviària està tallada a l'alçada de Salou, on els bombers estan treballant per netejar la via i restablir el servei.

Per la seva banda, la companyia elèctrica Fecsa ha informat de diversos talls de subministrament a les ciutats de Tarragona, el Vendrell, Almoster i el Palau d'Anglesola, tot i que encara no s'ha pogut quantificar el número d'abonats que s'han quedat sense llum.

Protecció Civil recomana als vehicles que redueixin la velocitat i extremin les precaucions. També es desaconsella travessar amb el cotxe trams inundats on no se sàpiga què hi pot haver sota l'aigua. Per als conductors que circulin a prop del mar, es recomana allunyar-se de la platja, ja que es poden veure afectats per l'onatge.

Les pluges van descarregar amb força aquest divendres a la nit i matinada de dissabte en alguns punts de l'interior com Queralbs, al Ripollès, on van caure 132 litres per metre quadrat. En alguns indrets del Berguedà, els ruixats també van superar els 100 litres per metre quadrat, mentre que en punts d'alta muntanya, com a Espot o Port del Comte, la precipitació en forma de neu va deixar 152 i 143 litres respectivament.

A les comarques de Girona i Tarragona les pluges van ser menys importants, però destaquen registres com els 45 litres per metre quadrat a Cadaqués, Torroella de Montgrí o la Bisbal d'Empordà. Al sud, Constantí, amb 35 litres, va ser la ciutat que més aigua va rebre. Dissabte al matí la situació va millorar, amb pluges concentrades només a l'est de Girona. La treva, però, només ha durat unes hores.

0 comentarios: