No deixem el tema astronòmic i és que ara parlarà d'uns científics del Canadà i Estats Units que han aconseguit prendre la primera imatge directa que mostra 3 planetes que orbiten una estrella diferent a la nostra. L'estudi es publicava fa uns dies a la revista Science.
Els investigadors acostumen a detectar la presència d'un planeta, normalment a través de la seva influència gravitacional sobre una estrella. Malgrat tot van obtenir fotografies de tres planetes de forma directa utilitzant els telescopis Keck i Gemini.
L'estrella en qüestió és la HR 8799, és el que s'anomena una estrella de seqüència principal que com el Sol està dins de la primera fase de la seva vida i la més amplia, l'energia de la qual procedeix de reaccions nuclears. L'estrella està a 128 anys llum de la Terra.
Els planetes que viatgen al seu voltant tenen masses que van d'entre cinc a tretze vegades la de Júpiter, el més petit dels quals està molt a prop del Sol i el més gran molt lluny. Aquesta relació de tamanys, que de forma general és similar a la dels planetes externs del Sistema Solar, dóna suport a un escenar en el que els planetes es formen a través de l'agregació de partícules en un disc de gas i pols que gira a l'entorn de l'estrella.
Segons els autors, el sistema s'assembla a una versió millorada de la part externa del nostre sistema solar. Els científics estimen que si HR 8799 hagués estat tan tènue com el Sol, els seus planetes estarien a distància semblants a les de Saturn, Urà i Neptú.
0 comentarios:
Publicar un comentario