Post 133: Hubble, mirant les estrelles

La NASA ha tornat a fer funcionar el telescopi espacial Hubble després d'una llarga pausa per a reparar-ne l'òptica i part del maquinari, el resultat és una imatge espectacular de com dos galaxies identificades com Arp 147 demostren la seva influència gravitatòria.

La imatge desmostra que la càmara (planetària gran angular WFPC2) està funcionant tal i com ho feia abans de que s'aturessin les seves transmissions a l'octubre, el resultat un 10 tant en qualitat com en bellessa.

Les dos galàxies estan orientades de tal forma que donen l'aparença d'un numero 10. La galàxia que correspon a l'1 sembla estar envoltada per un anell d'estrelles i la que és el "zero" mostra un anell blau que revela una formació d'estrelles.

El parell de galàxies, fotografiat per la càmara del Hubble entre el dilluns i el dimarts passat, mostra la constel·lació de Cetus a més de 400 milions d'anys llum de la Terra.

El Hubble és un projecte de cooperació internacional entre la NASA i l'Agència Espacial Europea (ESA), les operacions de la qual són controlades des del Centre Goddard de Vols Espacials de l'agència americana.

L'observatori espacial ha patit una sèrie de problemes de funcionament els darrers anys i la NASA projecte enviar en òrbita al transbordador Atlantis en una nova missió de servei i reparacions. Aquesta missió, que inclourà almenys cinc passejos espacials, es realizarà probablement a principis de l'any que vé.

0 comentarios: