Post 162: Endeavour

Fa uns dies tornava a la Terra l'Endeavour que venia de fer unes ampliacions i millores a l'Estació Espacial Internacional. L'Endeavour és el sisè i més nou transbordadors espacial construït per la NASA.

La construcció de l'Endeavour començà al 1987 per a substituïr el Challenger, que va perdre's en l'accident de 1986. En la seva construcció s'utilitzaren recanvis dels transbordadors Discovery i Atlantis. La decisió de construïr l'Endeavour, fou primordial per al reacondicionament de l'Enterprise per ser més barat.

L'Endeavour es va llençar per primera vegada al 1992 i la seva primera missió consistí en capturar i tornar a possar en òrbita un satèl·lit de comunicación espatllat. Al 1993 feu la seva primera missió de servei al Telescopi Espacial Hubble.

L'Endeavour fou retirat del servei al 1997 durant 8 mesos per a una readaptació que inclogué la instal·lació d'un nou sistema d'aire comprimit. Al desembre de 1998, entregà un mòdul d'una unitat a l'Estació Espacial Internacional.


El transbordador deu el seu nom a l'HM Bark Endeavour, el vaixell que comandà al segle XVIII l'explorador James Cook, el nom també és en honor a l'Endeavour,, el mòdul de comandament de l'Apolo 15.

El transbordador ha volat en 20 missions, amb la d'aquesta setmana, restant 206 dies a l'espai, completant 3.259 òrbites, i recorrent un total 136.880.972 quilòmetres.

0 comentarios: