Post 163: Estació Espacial Internacional

Fa deu anys el 4 de desembre, de 2008, la NASA i les nacions soci començaven a construir un somni: l'Estació Espacial Internacional. En aquella data, el llançament de l'Endevour ficava en òrbita el mòdul de control Zarya de Rússia.
El comandant d'aquell primer vol de construcció de llançadores espacials a l'estació era l'astronauta Bob Cabana -- ara director del Kennedy Space Center de la NASA a Florida.

Cabana recorda vívidament aquell primer viatge a l'estació, quan preparaven ell i el cosmonauta rus Sergei Krikalev per ser els primers tripulants per introduir els mòduls novament units.

La fotografia que donà la volta al món fou la dels dos cosmonautes agitant la seva mà per la finestreta. Era la major fita de la humanitat.
Si ens ho mirem des de fora és l'única vegada que el Japó, el Canadà, l'Agència Espacial Europea i Rússica, s'uneixen.

A poc a poc la construcció de l'Estació Espacial arriba al seu final. Ara mateix hi ha treballant-hi 24 hores al dia, 7 dies a la setmana, 365 dies a l'any explorant l'espai, diferents astronautes de tot el món, en un lloc inòspit on la temperatura varia dels -80ºC a 300ºC amb poca estona. La ciència progressa ràpidament i ara no ens podem fer pas enrerra.

0 comentarios: