Post 103: Congrés Mundial de la Naturalesa

Ens el venen com la trobada medioambiental més gran del món. El Congrés Mundial de la Naturalesa que es comença a cel·lebrar avui a Barcelona té com a principal missió promoure les accions de conservació de la natura. Dos de les seves principals qüestions que s'abordaran serà com respondre a les necessitats creixents de les poblacions i expansir així els mercats sense sacrificar la naturalesa i com fer arribar el missatge de conservació al nou públic.
L'event reunirà a 8000 grans figures dels sectors governamentals, no governamentals i empresarials en el que es creu que serà la primera cimera de desenvolupament sostenible del 2008. Enfoca tres desafiaments centrals:
- la resposta al canvi climàtic,
- la salvaguarda de la diversitat de la vida en totes les seves formes, i
- una gestió ambiental sana en el que es basen les economies i les poblacions sanes.

Els debats reuniran a monarques, caps d'Estat, Premis Nobel, prestigiosos científics i filàntrops, que treballen amb líders empresarials i medioambientals i caps indígenes. Durant set dies, definiran les millors maneres de respondre als reptes que planteja el medi ambient i el desenvolupament, compartint solucions pragmàtiques a problemes aclaparadors, com la sobrepesca, la seguretat alimentària i la creixent demanda d'energia.

El Congrés és l'únic forum ambiental democràtic on més de mil membres de la UICN - tant Estats com organitzacions no governamentals - defineixen el pla d'acció de conservació per als pròxims anys. Es reuneix en un context de pèrdua sense precedents d'espècies i sistemes naturals al món sencer.

Un dels productes importants serà la publicació avui dilluns de la "llista Roja d'UICN d'Espècies amenaçades".

0 comentarios: