Post 126: núvols amb forma d'ona de vaixell

La forma dels núvols que es veuen en aquesta imatge, estan capturats pel satèl·lit Terra del grup MODIS de la NASA, el dia 16 d'octubre del 2008 i s'anomenen "núvols amb forma d'onades de vaixell". Tenen aquest curiós nom perquè s'assemblen a les ones que fan els vaixells (onades Kelvin), amb la forma de V que genera un objecte en desplaçar-se sobre un fluïd.

En aquest cas la imatge fou capturada a les Illes del Prince Edward al sud de l'Oceà Índic (no s'ha de confondre amb les illes que porten el mateix nom al Canadà). Quan el vent flueix a través de les illes, s'escombra al voltant i sobre que deixa alguna cosa semblant a l'estel·la d'un vaixell, per això el nom.

El motiu no és accidental o coincident, hi ha una raó física per a justificar-lo. Els vents a través d'un fluïd, quan es troben un obstacle, es desplacen envoltant-lo, deixant endarrera una onada (com el vèrtex de von Karmann), o una ona visible en forma d'estela al seu entorn. Els núvols amb forma d'ona de vaixell formen amb el contrast d'aire fred i càlid petites congestions, que generen núvols petitets, però no allargats.

0 comentarios: