Google Maps ja no només informa de la forma més ràpida per arribar d'un lloc a un altre, a partir d'aquesta setmana també donarà la informació dels nivells de contaminació als que s'exposarà qualsevol usuari quan apagui l'ordinador i surti al carrer. Ara bé, la informació només estarà de les ciutats espanyoles amb més de 50.000 persones, per tant seran aquests els que podran controlar els gassos que respiren cada dia.
L'aplicació conjunta entre Google Maps i Google Earth, fou presentada ahir al Congrés sobre la Biodiversitat que es va celebrar a Barcelona, aquesta nova eina.
La Universitat Politècnica de Madrid ha posat al servei de Google Earth aquest sistema, que pronostica la qualitat de l'aire per a les 72 hores següents a la consulta.
El model inclou:
- emissions del tràfic,
- emissions de la indústria i,
- emissions biogèniques (que tenen com a origen organismes vius).
Quatre colors quantifiquen de major a menor la contaminació de l'aire en 100 ciutats.
Aquesta iniciativa es va presentar dins del marc del programa Google Solidari, a partir d'avui, la web obrirà els seus mapes de forma gratuïta a les ONGs i a les institucions sense ànim de lucre per a que puguin il·lustrar amb gràfics el seu treball i així donar-lo a conèixer.
Juntament amb la Politècnica, unes altres dos organitzacions utilitzaran des del primer dia aquest sistema pioner. L'Observatori de la Sostenibilitat d'Espanya aprofitarà la perspectiva aeria per a mostrar els canvis que ha patit el sol al llarg dels anys. Una comparació de fotografies aeries antigues i recents mostraran fins a quin punt l'home ha estat capaç de modificar la terra. El sistema comptarà amb les primeres imatges fetes des d'un avió l'any 1956.
Intermón Oxfam és una de les altres institucions que ha penjat la seva feina a Google Earth. Els seus mapes avaluen la situació de la higiene i el sanejament de l'aigua en 18 països en els que ells hi tenen presència.
El sistema de capes de Google Earth permetrà també accedir a molta més informació d'una forma ordenada, fàcil i visual.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
0 comentarios:
Publicar un comentario