Post 194: reis amb neu a cotes baixes

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunyaha activat en fase d'alerta el pla Neucat pel risc que nevi de manera generalitzada a tot el territori català. Segons les últimes informacions del Servei Meteorològic de Catalunya, entre la una d'aquesta matinada i les set del matí del dia de Reis les precipitacions en forma de neu seran probables a les comarques gironines de l'Empordà, la Garrotxa, el Gironès i el Pla de l'Estany.

A partir de les set del matí, però, les nevades es podrien estendre a l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Baix Penedès, el Tarragonès, l'Alt Penedès, l'Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Berguedà, el Garraf, el Maresme, Osona, el Vallès, la Selva i el Solsonès. A partir de la una del migdia la neu podria escampar-se arreu del país. És probable que els gruixos siguin d'entre dos i cinc centímetres i, puntualment, de deu.

Pel que fa a les temperatures, s'esperen quatre dies de fred, amb temperatures diürnes molt baixes com a conseqüència de l'arribada d'una massa d'aire fred procedent del nord d'Europa. El risc de nevades al Pirineu és feble, i a partir de dimecres passarà a ser moderat.

La diada de Reis, doncs, podria assemblar-se una mica a la de Sant Esteve, quan també es van preveure nevades, tot i que al final va destacar el fort temporal de llevant, que va provocar destrosses importants al litoral gironí i barceloní.

Davant d'aquestes prediccions, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació recorda que cal extremar les precaucions en cas d'haver d'agafar el cotxe, fer un seguiment de les condicions meteorològiques i trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d'emergència.

0 comentarios: