Post 217: nou destí per a la NASA

Si algú vol deselar un nou misteri de l'univers, la NASA dóna una oportunitat.

L'Agència Espacial Americana ha decidit organitzar un concurs per a que siguin els mateixos ciutadans, de qualsevol racó del món, qui decidieix quina serà la propera missió del telescopi espacial Hubble. Tot i que els participants hauran d'escollir entre 6 opcions donades per l'organisme.

Per això, la NASA ha habilitat la web hhtp://YouDecide.Hubblesite.org per a que el públic pugui escollir entre les sis possibles pròximes missions científiques del telescopi Hubble, amb motiu de l'Any Internacional de l'Astronomia.

Entre les sis destinacions possibles que el Hubble visitarà en la pròxima missió, prevista pel 12 de maig, es troben tres galàxies i tres estrelles. La votació podrà efectuar-se fins el dia 1 de març. De moment, l'opció que compte amb més puntuació és la que mostra la interacció entre dos galàxies, que segons els astrònoms és un fet espectacular.

La càmera del telescopi captarà una iamtge d'alta ressolució revelant nous detalls de l'opció que més vots consegueixi. La fotografia es publicarà entre el 2 i el 5 d'abril dins el marc d'unes jornades d'Astronomia. Tots aquells que votin podran optar au na de les 100 còpies de l'objecte celest escollit.

El motiu del concurs, segons l'astrònom Dr. Summer, es degut a que els astrònoms no saben quins objectes celests podrien ser més interessants per a fotografiar amb el telescopi espacial. Per això, la NASA ha decidit que siguin els ciutadans els que escullin la pròxima aventura.

0 comentarios: