Post 218: tanca 'metro'

Metro Internacional S.A., el diari internacional més gran del món, anuncia avui que acabarà amb les activitats de la seva operació a Espanya, Metro News S.L. (Metro Espanya), on publica el diari lliure i gratuït en set ciutats. El dijous 29 de gener de 2009 era el darrer dia de publicació per a Metro. Abans del tancament de les operacions, Metro esdevenia el cinquè diari més llegit, 1.8 milions de lectors diaris.

El metro iniciava el seu camí al 2001 i no fou fins al 2004 que començà a produïr beneficis. Tanmateix, la competència augmentava i el mercat publitari anava decreixent. Durant els darrers anys només ha fet que augmentar les pèrdues. Unes quantes oportunitats de fusió durant el darrer any no han propiciat l'èxit necessari i ha estat difícil trobar una alternativa que hauria millorat l'activitat financera.

Metro Internacional ha invertit 25,5 milions a Metro Espanya fins el dia del seu tancament. El tancament s'espera que generi una pèrdua comptable d'entre 5 a 6 milions que inclou elements no efectius. El cost del tancament s'explicarà en els resultats del primer quart del 2009 de Metro Internacional.

El president de Metro Internacional, deia en el comunicat que podeu llegir a la web oficial: malgrat els esforços dedicats des del nostre equip de direcció espanyol i el de personal, és amb remordiment profund que hem considerat que la decisió difícil ara per ara de tancar les nostres operacions a Espanya. Tot i que metro ha estat perdent menys diners que els seus competidors espanyols, els que més ho ha empitjorat ha estat la pèrdua de publicitat".

En el fons, i a nivell personal crec que els diaris rotatius ja estan entrant en la decadència, el futur, diari digital, menys cost de publicació i millors continguts, interactivitat amb l'usuari i actualització al minut.

0 comentarios: