La NASA i la Fundació Nacional de les Ciències han provat amb èxit sobre l'Antàrtida un globus atmosfèric que permetrà l'exploració científica de gran altura i en molts casos substituïrà als satèl·lits.
El model inicial, d'una sola peça totalment sellada i d'un volum de gairebé 200.000 metres cúbics, equivalent a unes 80 piscines olímpiques, ascendí als extrems de l'atmosfera el passat 28 de desembre.
Una vegada que s'hagi finalitzat el desenvolupament, aquest model de globus tindrà un volum de 625.000 metres cúbics, portarà a dins una tonelada d'instruments i podrà ascendir a més de 33000 metres d'altura.
El vol de prova ha estat important pel fet d'avançar en la creació d'una nova capacitat científica.
El globus, d'una pel·lícula ultraliviana i resistent amb un gruix no més gran que el d'una bossa de plàstic, fou llançat a l'atmosfera desde la Base Mcmurdo, centre logístic de la Fundació Nacional de les Ciències a l'Antàrtida i en aquests moments flota a una altura d'uns 32000 metres.
Segons el comunicat de la NASA, l'ús d'aquests globus de gran durada i altament resistents a la pressió té un cost considerablement menor al dels satèl·lits i altres instruments científics.
Convertits en plataformes d'investigació a gran altura, a més a més se'ls pot recuperar i reutilitzar, el qual els distingeix dels satèl·lits.
Tot plegat ha demostrat que els vols de 100 dies amb càrregues molt pesades i de grans dimensions són una fita possible.
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
0 comentarios:
Publicar un comentario