Post 214: ratxes de vent

Des de la passada matinada i fins a mitja tarda, les ratxes de vent han superat els 100 km/h a la majoria de comarques, especialment a la meitat sud i en zones altes del Pirineu.

Durant la nit de dissabte a diumenge el vent es mantingué molt fort a les comarques del nord-est i anà disminuïnt a la resta.

Ahir divendres es va formar una profunda depressió a la zona del Cantàbric que durant el matí de dissabte es va anar desplaçant cap al sud de França. El marcat gradient de pressió ha provocat una situació de forts vents de ponent i mestral al nord de la Península Ibèricaque ha afectat de ple el Principat.

A continuació teniu un llistat amb les ratxes de vent superiors als 100 km/h del dissabte enregistrades per les estacions meteorològiques automàtiques (EMA) que gestiona el Servei Meteorològic de Catalunyaamb sensor de vent situat a 10 m d’altura.

A banda del vent que ha bufat de manera generalitzada arreu del país durant tota la
jornada, cal destacar que al vespre el vent ha girat a nord i les ratxes més fortes s'han enregistrat en zones altes del Pirineu i a l'Alt Empordà. A més de les ratxes, entre les 17:00 i les 18:00 hores la velocitat mitjana horària del vent ha estat de 117.1 km/h a l'EMA de Salòria (2.445 m), a la comarca del Pallars Sobirà i de 97.9 km/h a l’EMA de Portbou (Alt Empordà).

2 comentarios:

Gemma dijo...

Hola Albert!

Ara que sé que estàs a Madrid estic una mica liada amb aquest post. Quan dius país, a quin país et refereixes? Ja et saps la geografia espanyola bè? jajajaja. Quina canvis oi?

Records,

Gemma

albert dijo...

Hola Gemma!!!
Doncs quan escric en català el país sempre és i serà Catalunya. Quan escric en castellà a vegades faig referència a l'altre país perquè he descobert que dir Estat, geogràficament no té sentit, dir península implica excloure els arxipèl·lags.
Sempre pel context es pot extreure'n de quin dels dos parlo, però aprofitaré a partir d'ara d'especificar-ho una mica més!

Molts petons!!!!!!